تعمیرات تخصصی انواع تلویزیون LED,LCD,PLASMA,FK,OLED

بررسی تیونرهای تلویزیون

آنچه قابل ذکر است این است که گیرنده دیجیتال در تلویزیون یکی از قسمتهای بسیارمهم است و در هنگام خرید باید یکی از مواردی باشد که قابل توجه است چون اگر تلویزیونی گیرنده دیجیتال نداشته باشد، مجبور می شویم تا یک دستگاه گیرنده جداگانه تهیه شود که علاوه بر هزینه آن، باید شلوغی کابل و اطراف تلویزیون را هم در نظر گرفت. زیرا بیشترتلویزیونهایی که امروزه وارد بازار می شوند گیرنده دارند که باید اطمینان حاصل کرد. در واقع نوع گیرنده هم بسته به سلیقه شما فرق می کند و شما می توانید از میان DVB-T و DVB-S و یا هردو، یکی را انتخاب نمایید (گیرنده DVB-C در ایران اجرا نشده است). پیشنهاد این است که نسخه های پیشرفته تر این گیرنده ها برای تلویزیون انتخاب شود . علت این است که با شرایط و تکنولوژی های امروزی سازگارهستند و همچنین قابلیتهای بیشتری را هم شامل می شود.

در حقیقت همان گونه که در نمای کلی گیرنده های رنگی بررسی کردیم امواج دریافت شده توسط آنتن به تیونر منتقل می شود .
حال باید گفت تیونر ها در دو نوع درست می شوند ، مکانیکی و الکترونیکی
که در تلویزیونهای رنگی جدید اکثرا تیونر به صورت الکترونیک طراحی میشود . که این تیونرها مدارات دریافت هر سه محدوده VHF I , VHF III , UHF  را دارا هستند .

در تیونر های مکانیکی برای آنکه کانال و محدوده کار تیونر را تعویض کنیم دسته سلکتوری وجود دارد که این کار را انجام می دهد ، ولی در تیونرهای الکترونیک جهت این کار ، مداری در نظر گرفته شده است به نام مدار فرمان تیونر .

که در واقع مدار فرمان تیونر باید بروی تیونرهای الکترونیک دو کنترل اعمال شود اولا محدوده کار تیونر را مشخص کند که آیا بر روی UHF ، VHF I  ، VHF III باشد ثانیا معین کند در آن محدوده بر روی چه کانالی تصویر دریافت دارد .

1) با قطع و وصل ولتاژ تغذیه هر قسمت انجام می گیرد یعنی زمانی که می خواهیم تیونر بر روی محدوده VHF I کار کند ، مدار فرمان ولتاژ تغذیه دو باند VHF III و UHF  را قطع کرده و فقط ولتاژ تغذیه به باند VHF I می دهد . این باعث می شود که فقط باند VHF I  کار کرده و دو باند دیگر غیر فعال باشند.

2) (تعویض کانال) با کم و زیاد کردن یک ولتاژ متغییر(معمولا صفر تا 33 ولت) توسط مدار فرمان تیونر و اعمال آن به دیودهای واریکاپ تیونر انجام          می گیرد .

حال سوال اینجاست که دیودهای واریکاپ چه کاری انجام می دهند ؟

باید بگوییم دیودهای واریکاپ یکی از انواع دیودها هستند که وقتی در بایاس معکوس قرار گیرند میتوان با کم و زیاد کردن ولتاژ دو سرشان از آنها همانند یک خازن متغیر استفاده کرد .

اما در تیونر های الکترونیک در هر باند تیونر ، تعدادی دیوید واریکاپ قرار دارد که مدار فرمان تیونر با توجه به کانال انتخابی توسط مصرف کننده ولتاژ دو سر دیودهای واریکاپ تیونر در آن قسمت را تغییر داده و ظرفیت دیود واریکاپ را برای آن کانال تعیین می کند ، در حقیقت از دیودهای واریکاپ به عنوان قسمتی از مدارات هماهنگ داخل تیونر استفاده شده است .

چگونگی تیونر تلویزیون رنگی شهاب 21 اینچ

در حقیقت تیونر این تلویزیون از نوع الکترونیک است و قدرت دریافت هر سه محدوده ، UHF و VHF III و VHF I  را داراست ، کنترل این تیونر بر عهده آی سی کنترل تلویزیون (ICSO1 ) است .

چگونگی طریقه تنظیم کانال توسط آی سی کنترل

در واقع باید چنین گفت که برای آنکه مشخص شود بر روی چه محدوده ای کار کند ، سه پایه BL و BU و BH در بین پایه های تیونر وجود دارد . BU تغذیه محدوده UHF داخل تیونر ، BL تغذیه محدوده مدار VHF I و BH تغذیه مدار محدوده VHF III تیونر می باشد.

توجه داشته باشید که طریقه کار به این صورت است که وقتی تلویزیون فرمان کار روی محدوده UHF  دریافت می کند ، آی سی کنترل (ICSO1 ) ولتاژ مثبت بیس Q101 را کم می کند ، چون ترانزیستور به محدوده UHF تیونر می رود .

و همینطور سی کنترل ولتاژ بیس دو ترانزیستور Q102  و Q103  را زیاد کرده ولتاژ قسمتهای BL(VHFI ) و BH (VHFIII)قطع میگردد ، که می توان با توجه به جدول زیر این فرمان آی سی کنترل را تست نمود :

 

چگونگی طریقه تنظیم کانال

همانطوریکه قبلا ذکر گردید برای تعویض کانال بین صفر تا 30 ولت که توسط تنظیم کننده ائی قابل تنظیم است به دیودهای واریکاپ داخل تیونر اعمال شده و باعث انتخاب کانال میگردد .

در این تلویزیون ولتاژ 103 ولت پایه سه ترانس T801 در منبع تغذیه (STR) توسط مقاومت R105 کم شده توسط زینر 33 ولتی D102 در 33 ولت تثبیت شده به کلکتور ترانزیستور Q304 داده می شود .

ولتاژ بیس این ترانزیستور تحت کنترل آی سی می باشد (پایه 1 آی سی ) حال آی سی کنترل فرمان تعویض کانال ولتاژ بیس این ترانزیستور را از طریق پایه 1 خود کم و یا بلعکس زیاد می کند و باعث می گردد بسته به کانال انتخاب شده توسط مصرف کننده ولتاژی بین 3/0 ولت (در پائین ترین کانال) و 29 ولت (در بالاترین کانال) در هر باند به پین VT روی تیونر رسیده و از طریق این پین به دیویدهای واریکاپ داخل تیونر اعمال گشته ظرفیت آنها برای کانال انتخابی تنظیم گردد .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعمیرات تلویزیون خود را به ما بسپارید

تعميرات تخصصي انواع تلويزيون، هر کجا و هر وقت به انتخاب شما

جهت عیب یابی و تعمیر تلویزیون در منزل شما تماس بگیرید

شماره تماس : 0529 561 0917